Οι άνδρες δρομείς πιο ανταγωνιστικοί από τις γυναίκες


Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Grand Valley State στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, οι άνδρες δρομείς τείνουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί από τις γυναίκες καθώς όπως όλα δείχνουν, διακατέχονται από μια βαθιά επιθυμία να νικήσουν τους ανταγωνιστές τους.

Η μελέτη συμπεριέλαβε 1.147 δρομείς μεγάλων αποστάσεων και τα συμπεράσματα της δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PeerJ. Η ερευνητική ομάδα μελέτησε κορυφαίους δρομείς από το συγκεκριμένο άθλημα και ανακάλυψαν ότι οι άντρες αθλητές είναι πιο ανταγωνιστικοί και έχουν πιο μεγάλη επιθυμία να νικήσουν ενώ, οι γυναίκες είναι πιο αφοσιωμένες και σε άλλες πτυχές της ζωής τους πέραν του αθλητισμού.

Όπως επισημαίνουν, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ατομικής μεταβλητότητας, με ορισμένες γυναίκες να επιδεικνύουν ισχυρότερο ανταγωνιστικό πνεύμα από τους άντρες.

Οι επιστήμονες σημείωσαν επίσης, ότι η μελέτη αυτή θα μπορούσε να γενικευθεί και σε άλλους τομείς, πέραν του αθλητισμού, όπως για παράδειγμα στον επαγγελματικό στίβο,  όπου τα αποτελέσματα της είναι σίγουρο ότι θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/945175/oi-andres-dromeis-pio-antagonistikoi-apo-tis-gunaikes

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε μια απάντηση

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s